Haaruitval vrouwen

Dun haar dikker maken, dus dikker haar krijgen, kan dat?

Fijn haar dikker maken

Dun haar op een natuurlijke manier dikker maken

Ben jij ook gezegend met fijne haren? Altijd al een volle coupe willen hebben en jaloers geweest op anderen die vooraan in de rij bij het uitdelen van de haren stonden? Dan moet je dit stuk beslist verder lezen! Er zijn echt wel dingen die je kunt doen om je haren dikker te laten lijken maar ook daadwerkelijk dikker te maken (de doorsnee van je hoofdharen te laten toenemen). En dat alles op een natuurlijke manier aangevuld met handige tips.

Het menselijk hoofdhaar heeft een dikte van 0,05 tot 0,1mm. Bij een dikte rond de 0,05mm is sprake van zeer fijn haar. Bij hoofdhaar rond de 0,1mm juist van zeer dik en stevig haar. Gecombineerd met het aantal haren op je hoofd, dat in een normale situatie rond de 100.000 ligt bepaalt vooral de gemiddelde dikte (doorsnee) van je haren hoe "vol" je coupe uitziet. (uitgaande van geen beschadiging in aantallen haren door erfelijke haaruitval).

5 tips voor het verdikken van je haren op natuurlijke wijze:

  1. Ga iedere zes weken naar de kapper
    Het terugknippen van gespleten haarpunten is een belangrijke stap om je haardos voller te laten zijn. Als je de gespleten punten niet regelmatig terug laat knippen, zul je met kammen en borstelen meer haren uittrekken en beschadigen. Een regelmatige onderhoudsbeurt bij de kapper is dus ook goed voor de hoeveelheid van je haren op je hoofd.
  2. Neem een milde sulfaatvrije shampoo met Piroctone Olamine zoals bijvoorbeeld Hairkeeper ChamPeau, een stof die niet alleen je hoofdhuid bevrijdt van roos, maar die letterlijk zorgt voor verdikking van je haren. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat gebruik van een shampoo met 1% Piroctone Olamine, je haren verdikt (de gemiddelde diameter) met 7,7%.
  3. Gebruik een haarlotion met piroctone olamine en biotine. Hairkeeper lotion bevat deze stoffen en meer om je haren verder een boost te geven. Niet alleen zullen je haren dikker worden, maar door een verminderde haaruitval en langere groeifase van je haren zal je haardos ook dikker worden omdat je meer haren op je hoofd hebt!
  4. Neem een preparaat dat biotine en aminozuren met zwavelketens bevat zoals methionine en cysteïne. Niet alleen gaan je haren harder groeien, maar ze zullen ook steviger en dikker worden.
  5. Was je haren niet te vaak! Bij voorkeur niet vaker dan 2x per week. Als je veel stylingproducten gebruikt probeer dan toch het aantal wasbeurten van je haren te beperken tot 3x per week maximaal. Haren wassen is een aanslag op je hoofdhuid. Ook bij milde shampoos. Het geeft schimmels en bacteriën meer kans om zich te nestelen omdat het beschermlaagje van je huid door de shampoo aangetast wordt.